Posted on: marts 25, 2020 Posted by: Victor Rasmussen Comments: 0

Wimbledon- og US Open-dobbeltmesteren colombianske tennisspiller sagde mandag, at ITF # 39; s beslutning om at ophæve sin doping-sanktion afslutter et mareridt og vil give ham mulighed for straks at vende tilbage til domstolene for at vinde guldet ved OL i Tokyo.

http://fdradio.net/wp-content/uploads/2020/02/farahR.jpg

Den Internationale Tennisforbund (ITF) ophævede dopingstraffen, der blev pålagt Farah i januar, efter at atletens 39 forklaringer på, hvordan han indtog Boldenone, et veterinærstof, der i vid udstrækning blev brugt i bodybuilding og andre sportsgrene, blev accepteret. at øge ydeevnen, selvom det er forbudt, fordi det betragtes som et dopingmiddel. “Det var et mareridt fra den første e-mail, jeg modtog. Når du ved, at du ikke har gjort noget forkert, og at det overrasker dig, føler du først en masse hjælpeløshed (…). Det er overhovedet ikke let at se det, og kun de mennesker, som du omgiver dig med, den konstante støtte, hjælper dig, “Farah fortalte journalister.

På tidspunktet for sanktionen sagde den 33-årige tennisspiller – nummer én i verden i fordoblinger – at ITF oplyste ham om, at han havde testet positivt for Boldenona, en anabol steroid, som han sagde var i kroppen for at spise Colombiansk kød. “Mr. Farah # 39; s forklaring af, hvordan Boldenone trådte ind i hans system blev accepteret, og det blev bestemt, at han ikke er skyld eller uagtsom for overtrædelsen af ​​artikel 10.4 i antidopingprogrammet,” sagde ITF i en erklæring.

“Når det konstateres, at der ikke er nogen fejl eller forsømmelighed, fastlægger programmets artikel 10.4, at enhver relevant periode med manglende kvalificering vil blive elimineret fuldstændigt. Derfor ophæves den midlertidige suspension af spilleren (pålagt 21. januar 2020) med øjeblikkelig virkning, “han tilføjede. Sidste år vandt Farah herre # 39; s dobbeltitel i Wimbledon og United States Open med landsmand Juan Sebastián Cabal. “Denne afgørelse kan appelleres af AMA og NADO Colombia (COLDEPORTES) for Domstolen for voldgift for sport,” sagde ITF.

LÆS  Nyheder inden for sporternæring, mode, beskæftigelse ...

Farah forklarede, at hun indtog Boldenone, da hun indtager oksekød i Colombia natten før testen hos hendes mor # 39; s hus i Cali, og at det indeholdt rester af stoffet, der blev injiceret i koen for at stimulere dens vækst før slagtning. I en erklæring hævdede Farah # 39; s mor, at hun havde købt et kilogram # 39; højreb # 39; fra et lokalt supermarked, før du kogte det og spiser det sammen med sin søn, hendes forlovede og en familievenninde. I mellemtiden bekræftede en colombiansk embedsmand, der var ansvarlig for landbruget, at Boldenone er tilladt i kvæg i landet.

ITF bekræftede, at Farah blev udsat for antidopingforsøg 10 gange mellem marts og oktober 2019, alle med negative resultater. «For mig er det allerede en velsignelse at gå tilbage til en domstol og være i stand til at konkurrere, noget som motiverer mig til at give mit bedste. Det er klart, jeg ved, at OL kommer, Sebas (Sebastián Cabal) og jeg satte et stort mål i disse OL, og forhåbentlig kan vi virkelig give vores bedste og være i stand til at få en stor sejr for Colombia, “konkluderede Farah.

Farah og Cabal i dialog i Washington DC på City Open 2019 med Farid Deantonio fra www.fdradio.net